Veelgestelde vragen

Hoe kan ik betalen?
Voorlopig kunt u alleen contact betalen.
Kan ik mijn afspraak annuleren?
Als u een afspraak wilt annuleren, graag tenminste 24 uur van tevoren om kosten te voorkomen.
Wat is een likdoorn?

Een likdoorn (clavus) is een vaak pijnlijke, conisch naar binnen groeiende eeltplek (verharde eeltkern). Deze komt voor op plaatsen waar veel en vaak druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend. Dit zorgt voor overmatige eeltvorming op een geconcentreerde plek van uw voet. Een likdoorn komt vaak voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop en tussen de tenen. Maar ook op handpalmen kunnen likdoorns ontstaan. Een likdoorn kan pijnlijk zijn, het kan voelen alsof er een spijker in de voet zit.

Behandeling

Een pedicure of medisch pedicure kan de likdoorn vakkundig verwijderen door deze handmatig en machinaal te behandelen. het wegsnijden en -frezen van de eeltpit. Deze zal dan direct verdwijnen en daarmee ook de pijn. De pedicure of medisch pedicure zal uw voeten onderzoeken om te kijken waardoor de likdoorn is ontstaan en zal u adviseren hoe u een likdoorn kunt voorkomen.

Wat is een afgebroken nagel?
Bij een afgebroken nagel mist er een gedeelte of zelfs een groot deel van de nagel. Een teennagel kan afbreken door bijvoorbeeld het (langdurig) onder druk staan of stoten van de nagel of na een opgelopen trauma, waarbij er bijvoorbeeld een object op de teen is gevallen. Dit kan veel pijn veroorzaken en overlast geven bij het bewegen. Soms kan het nagelbed zijn aangetast waardoor er een bloeding ontstaat. Indien er sprake is van een bloeding onder de nagelplaat dan kan de nagel als gevolg hiervan loslaten of afbreken.

Behandeling afgebroken nagel

Een afgebroken nagel kan goed worden behandeld door uw pedicure of medisch pedicure. Indien mogelijk kan de pedicure of medisch pedicure uw nagel repareren. Bij een nagelreparatie wordt een nagelprothese gezet. Dit is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. De nagel kan worden vervaardigd met gel, acryl of een combinatieproduct. De tijdelijke kunstnagel past goed bij uw natuurlijke nagels en is ook voor heren een passende oplossing. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven.

Wat is eelt?
Eelt is een plaatselijke verdikking van de opperhuid. Het onstaat van nature op plekken waar de huid last heeft van wrijving en/of druk. Onder de voet is vaak een dun laagje eelt aanwezig dat ter bescherming van de huid dient. Dit noemen we fysiologisch eelt. In sommige situaties blijft de hoornlaag verdikken waardoor er pijnklachten kunnen ontstaan. Dan is er sprake van overmatig ofwel pathologisch eelt. Het is dan ook van belang ervoor te zorgen dat dit eelt regelmatig door de pedicure of medisch pedicure wordt verwijderd.

Behandeling eelt

Heeft u last van overmatige eeltvorming, dan adviseren wij een pedicure of medisch pedicure. Ik kan niet alleen hardnekkig eelt verwijderen, maar ook eventuele likdoorns behandelen en oorzaken achterhalen en preventieve maatregelen adviseren.

Heeft uw risicovoeten bijvoorbeeld als gevolg van diabetes mellitus, reuma, kanker, vaatlijden, neurologische of dermatologische aandoeningen, dan kunt u een medisch pedicure behandeling doen.